Kaj dogaja? Nov začetek, Protobit!

Dogaja tol’ko, da ne utegnem niti nič zapisat v mwa.log, ampak po tolkem času res že moram nekaj. Vekakor bom začel pri najbolj aktualni zadevi – nova prelomnica!

Prišel je trenutek ko nisem več zaposlen pri SAS Institute d.o.o., začel sem končno tudi uradno za

Protobit.netreševanje informacijskih težav s spletno tehnologijo

Ta zgodba se je začela resneje odvijat že nekje pred slabimi dvemi leti in se bolj resno začela pred približno pol leta, kmalu za tem pa je končno padla tudi odločitev za to idejo: Protobit, slogan pa se še oblikuje! Glavni cilj je ponujati visoko kavaliteto izdelave spletnih strani oz. spletnih aplikacij na področju vseh vrst industrij. S prenosom in razvojom aplikacij na splet bomo dosegli boljšo dostopnost le teh, dodali mobilnost, povečali efektivnost in enostavnost, olajšali integracijo,… Toliko za osnovno predstavo, natančnejša vizija in razlaga pa v kratkem na spletni strani protobit.net. Seveda pa bo novička objavljena tudi tukaj. Sekundarni cilj so splošne IT storitve in svetovanje, kot je recimo postavitev in vzdrževanje računalniških mrež – s tem se cilja predvsem na manjša podjetja oz. podjetja, ki so pripravljenja na moderno fleksibilnost. Prvi projekti se že odvijajo, lastna predstavitev je v pripravi in bo kmalu dosegljiva.

Sicer pa na kratko kaj je še drugega novega:

Domači računalnik oz. “dolvleči mašina” (z imenom Tone) je pokazal znake, da je potreben prenove, še posebaj, če bo sedaj “delovna mašina” kjer bo dogajal biznis. S temi razlogi je  prišel do novega drobovja ampak ob tem sklenjeno da bo sedaj operiral Ubuntu Linux! Na to temo sem se zaobljubil, da napišem tudi še krajši prispevek z vtisi in linki za v pomoč.

Kupil sem iPhone in ga po parih mesecih uporabe že mečem stran, ker ni resen telefon ampak igrača. Edina uporabna stvar je velik ekran, ki dobro služi brskanju po spletu. Je čudovit kos hardweara z zelo slabo premišljeno softwaersko arhitekturo. Grem nazaj na BlackBerrya in na simobil.